Aktualitások

Kérjük támogassa a Nagykörűért Alapítvány munkáját adója 1%-ával

A Nagykörűért Alapítvány 1993. évben azzal a céllal alakult meg, hogy elkötelezetten dolgozzon Nagykörű lakóinak érdekében.
Az alapító Nagykörű Barátainak Köre kiemelten fontos célul tűzte ki a fiatalok, hátrányos helyzetűek támogatását, a felnőtt lakosság életminőségének javítást, a kulturális és sport célú rendezvények, tevékenységek létrehozását, a település infrastruktúrális fejlesztését, a község környezetvédelmének, utcák, terek arculatának szebbé tételét elősegítő kezdeményezések támogatását.
Az Alapítvány 2008 évtől folyamatosan és sikeresen pályázik Uniós támogatásokra. Pályázati forrásokból valósította meg a felnőtt lakosság számára, az alternatív munkaerő piaci program segítségével OKJ-s végzettséget adó tanfolyamait, melyek a szakma megszerzése mellett továbbfoglalkoztatást is biztosítottak a programban részt vevőknek. A hátrányos helyzetű fiatalok számára megvalósított Második Otthon program folytatásának nevezhetnénk a Nagykörűi Tanoda működtetését, mely a hátrányos helyzetű gyermek számára biztosítja a közel két évig tartó, iskolán kívüli, kiegészítő tevékenységet, tanulási és személyiségfejlesztő képzést. A környezettudatos nevelés érdekében 11 héten át tartó táboroztatást valósított meg a faluban 220 gyermek számára. A településen élő gyermekek számára szervezte meg a Mesterségek napja elnevezésű kulturális rendezvényét a faluban alkotó kézművesek közreműködésével.

Az Alapítvány nem csupán saját kezdeményezésű projektekben vállal részt a község érdekében, szorosan együttműködik a Nagykörű Községi Önkormányzattal, a Szövettel, a Kisebbségi Önkormányzattal, a WWF Magyarországgal a helyi Általános Iskolával.

2008 évtől a pályázatokon elnyert támogatások összege meghaladja a 100 millió forintot. A Nagykörűért Alapítvány céljai megvalósításának érdekében elkötelezetten folytatja pályázati tevékenységeit, kérjük az adója 1 %-ával Ön is támogassa munkánkat.

Adószámunk: 19221238-2-16

Nyilatkozati űrlap az 1% adóról