Tábori beszámolók - a gyerekek írták....

2010. július 25-én voltam először táborban.
Anyu és apu mesélte, hogy ők miket csináltak régen. Mikor végighallgattam, megijedtem. Hú! - gondoltam magamban. Lehet, hogy mégsem kellett volna jelentkeznem?
Mikor odaértünk kellemesen csalódtam. Én nagyon válogatós vagyok az ételeket illetően, de azt állíthatom,hogy minden a legjobb volt. A programok nagyon tetszettek; volt íjászat, lovaglás,farmlátogatás, biciklizés, agyagozás és még sok minden.
Az egyetlen, ami rossz volt, az, hogy ilyen hamar haza kellett jönni. Megbeszéltük a barátnőmmel, hogy jövőre is jövünk, de akkor nemcsak ketten, hanem hozunk még magunkkal pár embert is.

„Sziasztok!
Ebben az évben három helyre is beadtuk a tábori jelentkezési lapokat, de az első kettőt visszamondták, mert nem volt elég jelentkező. Maradt Nagykörű, de milyen jó, hogy ez maradt! Indulás előtt egy kicsit féltünk a dologtól, de amikor megérkeztünk, mindent a legnagyobb rendben találtuk. Jó volt az elhelyezés, a szobákban még lég kondi is volt, külön konyha, hűtő és tv, bár ez utóbbit nagyon keveset néztük.
Az udvaron hintázhattunk, fürödhettünk a medencében, még pingpongozhattunk is.
Kaptunk kerékpárokat, amihez sisak és láthatósági mellény is járt. A faluban és a túrák alkalmával ezzel jártunk ami nagyon jó volt. Megismerkedtünk a kosárfonással, a varrással, voltunk Kőtelken (kerékpárral oda vissza 18 km). Sokat sétáltunk a faluban, a gáton, a Tisza parton ahol a környék növényeivel és állataival ismerkedtünk. A strandon a magas vízállás miatt nem lehetett fürödni, de így is sikerült bekennünk magunkat iszappal, ami alig tudtunk magunkról lemosni. A szürke marhák nagyon tetszettek, meg a Túri tanyán a cicák, a bocik, Szellő, a póni, no meg a kutyák, főleg Hógolyó a pár hetes fehér puli! A gyümölcsösben ehettünk sárga- és őszibarackot, nektarint és szilvát is.
Egész héten nagyon meleg volt, így egyik délután Szolnokon a Tiszaligeti strandon voltunk, majd nagyon finom fagyit ettünk a Zagyva partján lévő cukiban.
Sokat tanultunk az itteni tájról, a környezetről, az állatokról. Megnéztük a fegyverkiállítást és a Galériát is, valamint egyik este a csillagokban gyönyörködtünk. Utolsó este volt tábortűz is, majd szombaton a szülőkkel együtt egy vidám vetélkedőn vettünk részt.
Jó pizzákat ettünk és a kaja is jó volt a Halászban.
Összefoglalva: a tábor ideje alatt nagyok sok élménnyel gazdagodtunk és új barátokra leltünk. Ha lesz jövőre is, akkor jövünk és másokat is hozunk magunkkal!”
Nagykörű, 2010. aug. 14.
Varga Tessza, Nagy Helga, Tóth Martin, Lakatos Dani

Nekem ez a tábor azért tetszett, mert fürödtünk a Tiszában, lovagoltunk Kőtelken, nyilaztunk és cirkos kalácsot is sütöttünk kemencében.

A táborban sok élményem volt. Az íjászaton eltaláltam egy fát, de a vesszőt alig találtuk meg. Sokat bicikliztünk, kenuztunk, lovagoltunk és fürödtünk a Tiszában, ahol sárcsúszdát készítettünk, a két Anna meg bekente magát iszappal és az rájuk száradt, így két szürke lénnyé váltak.

Az volt a legmulatságosabb, hogy Viki a partra húzott kenuból ruhástól a bokáig érő vízbe esett. Nagyon tetszett az egy hét és jövőre is szeretnék jönni.

A táborban a lovaglást és a kenuzást élveztem a legjobban, de az íjászkodás sem volt rossz. Voltunk egy farmon is, ahol nagyok sok állat volt – tehén, ló, csirke, kacsa, kecske, sok kiscica és kutya. Velük lehetett játszani is, ez volt a legjobb nap!

Én most az élményeimről mesélek. Első sorban az íjászatról és a lovaglásról, mert először volt a kezemben íj és lovon is először ültem. Második nálam a kenuzás volt az Anyita tavon, ahol sok békát és Tavi rózsát láttunk. Harmadik helyen áll a Tisza sárcsúszda aminek a végén a Tiszában kötöttünk ki. A felnőttek nagyon vigyáztak ránk, nem lett semmi baja sem. Itt láttunk kagylókat és piócákat is. A mai nap volt a legjobb, amikor Edit nénivel kemencében sütöttük meg a cirkos kalácsot és a kubukát (galamb), nagyon finom volt.
SZMG

Jó volt a fürdés, a lovaglás, a kenuzás – még az igazgató bácsi is eljött meglátogatni minket és Ő is kenuzott. Sokat bicikliztünk és sétáltunk, amiben nagyon elfáradtunk, de az esti diszkóra mindenki feléledt.

Ajánlom ezt a tábort, mert itt sok jó program várja azokat, aki ezt választják. Lovaglás, fürdés, nyilazás, kerékpározás, ismerkedés a természettel, múzeumlátogatás, gyümölcsvadászat. A szobák nagyon kényelmesek, a kaja jó, a falu szép és az emberek barátságosak.
Varga Bence

A tábor ideje alatt sok kedves gyerekkel ismerkedtem meg, többek között három lánnyal, akik Szolnokról jöttek. A felnőttek közül megismerkedtem a nagyon kedves, fiatalos Kálmán bácsival, a vicces túravezető Árpi bácsival, a lovakhoz nagyon értő Péter bácsival, aki nagyon sokat tud az állatokról és a növényekről is az Tamás bácsi volt. Edit nénivel cirkos kalácsot és kubukát sütöttünk ami nagyon finom volt.
A legjobb élményem a kenuzás volt az Anyita tavon, ahol Ica néni is beült a lélekvesztőbe, de senki sem borult fel.

„Augusztus elsején érkeztünk Nagykörűbe. Este pizzázni voltunk, majd hétfőn délelőtt Árpi bácsival egy feladatsor és egy térkép segítségével megismerkedtünk a faluval, délután kilátogattunk egy farmra, ahol Anikó nénin kívül cicák, kutyák, csirkék, Szellő és egy tehén várt ránk a gyümölcsös mellett. Kedden délelőtt Tamás bácsival a Tisza élővilágáról beszélgettünk és fürödtünk is.
Délután biciklivel mentünk ki az Anyitára, ahol Zoli bácsival és Kálmán bácsival kenuztunk és néztük a csodálatos vízi világot. Ezt követően Ica nénivel mentünk el fürödni, mert nagy meleg volt. Ott sok képet csináltunk, amik igazán jól sikerültek. Ez volt a legjobb nap! A szerda is remekül telt, hiszen délelőtt lovagoltunk Imi bácsinál Kőtelken, ahol Maya a kiscsikó rendetlenkedett. Délután meghallgattunk egy érdekes előadást a szelektív hulladékgyűjtésről, azok feldolgozásáról majd íjászkodtunk és Péter bácsi Sólyom nevű lovát ültük meg nyereg nélkül. Csütörtökön délelőtt az ártérrel ismerkedtünk, délután kézműves foglalkozás keretében Éva nénivel telefontartót készítettünk.
Pénteken délelőtt Edit nénihez mentünk, ahol megismerkedtünk a kemencével, annak fűtésével és a cirkos kalács, valamint a kubuka készítésével és sütésével.
Délután Árpi bácsival különböző játékos feladatokat oldottunk meg. Ezek az itt honos növény és állatvilággal voltak kapcsolatosak. Péter bácsi megmutatta a mikroszkóp használatát, ahol igen sok érdekességet láttunk.
Esténként sokat játszottunk, voltunk egy kiállítás megnyitóján is, megnéztük a Nemez galériát, a Fegyvergyűjteményt és a Tengerészeti kiállítást is. Jóska bácsi sokat mesélt a festészetről. Még focimeccsen is voltunk és diszkót és tábortüzet is tartottunk. Szombaton pedig egy igazán vidám felnőtt-gyerek vetélkedő volt, amiből a legjobb a cseresznyemag köpő verseny volt. Egy közös ebéd után, fájó szívvel vettünk búcsút egymástól és Nagykörűtől, ahol jó barátokra találtunk!”
Dóri, Lili és Polla

A Környezetbarát Táborban mindenhová gyalog, vagy biciklivel megyünk, ezzel is védjük a környezetünket.
A programokon voltunk farmon, ahol simogathattuk az állatokat, lovagolhattunk, barackot és szilvát is szedhettünk. Oda vissza 8 kilométert bicikliztünk. Voltunk kenuzni, Kőtelken lovagoltunk, íjászkodtunk, kemencében sütöttünk, néztük a csillagokat és énekeltünk és táncoltunk a tábortűznél.
A WWF táborban nagyon sokat tanultunk a környezetünkről és azt is megtanultuk, hogyan védjük a természetet.
Figeczky Anna és Rudas Anna